Başkan Sabır, otomotivde yaratılan satın alma beklentileri karşılanmadı.
GERİ
Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) yönetim kurulu,  “Trabzon’da otomobil bayiliği; sorunlar ve çözüm önerileri”ni tartışmak için Usta Otelde, sektördeki üyeleri ile yemekli bir toplantı düzenledi. Oto bayileri, düzenli ve en kayıpsız vergi tahsilatı yaptıklarını dile getirerek, Kamunun sorunları ile ilgilenmediğinden, yakındılar.
 
Toplantıda, Toyota Seçil Otomotiv adına Hasan Hayali yaptığı değerlendirmede, “Oto satışında prosedür çok ve yavaş işlemektedir. Ruhsatlandırma işlemi dahil her şey bayide bitirilmelidir. Vergi dairesi ve trafikte yaşadığımız sorunların basit çözümleri var; örneğin paranın vergi dairesi yerine bankaya yatırılması bile işlemlerin daha hızlı olmasını sağlar, dedi..
 
Tunalar Otomobilcilik genel müdürü Sabri Kayan ise, “Sektörün dışardan oldukça çekici göründüğünü, eskiden iki otomobil sığacak kadar yer kiralayarak yapılan bayilik, şimdilerde plazalar, showroomlarda yapılmaktadır. Sektörde artan rekabet, kar marjlarının düşmesi ile sektör çekiciliğini kaybediyor. Krizin etkisi, hurda araçlara sağlanacağı açıklanan ÖTV ve KDV indirimi ile yaratılan beklentiler, satışları düşürmüştür, şeklinde görüşlerini açıkladı..
 
Karataş Otomobil adına Salih Zeki Karataş, yüksek ÖTV ve KDV’nin mutlaka düşürülmesi gerektiğini belirterek; satış sonrası hizmetler; servis, sigorta, boya, rentacar, yan ürünler, aksesuar, ikinci el araba, lastik, sigorta v.b alanlar ile, plazalarımızın yurt dışında olduğu gibi, restoran hizmetleri de vermesini de düşünmeliyiz, önerilerini sundu.
 
Citreon Bayii Temel Kofoğlu ise, otomobildeki ”Hurda indirimi 15 yaşa inmelidir. Vergi Dairesi, trafik tescilde yaşadığımız sorunlarımız giderilmelidir. İşçi çıkarmamak için şimdilik direniyoruz. Bu gidiş iyi değil, değerlendirmesini yaptı.
 
TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sabır konuyu değerlendirirken; Kriz tüm sektörleri olduğu gibi otomobil satışlarını da etkilediği açıkça görülüyor. Sektörün yerelde çözülebilecek sorunlarını önümüzdeki günlerde ilgili kurum yetkilileri ile görüşerek çözüm arayacağız, dedi.
 
02.04.2019
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed