Mali Tahlil ve İstihbarat Haber Bülteni 09/09/2009
GERİ
Aras Holding, bünyesindeki üç şirketi Aras Lojistik, Aras Kurye ve Fillo Kargo’yu Fillo Grup adı altında birleştirerek, grup için yıl sonunda 75 milyon dolar ciro hedefi koydu. Aras Holding Taşıma Grup Başkanı Salim Güneş, “Bu yapı ile maliyetleri düşürüyoruz. Yıl sonunda yüzde 20 büyüyeceğiz” dedi.

ARAS Holding, bir yıldır devam eden yeniden yapılanma sürecinde, bünyesindeki Aras Lojistik, Aras Kurye ve Fillo Kargo’yu, Fillo Grup olarak tek çatı altında birleştirdi. Depolamadan şehir içi dağıtıma kadar tüm lojistik hizmetlerini tek çatı altında vermeye başlayan Fillo, bu yıl yüzde 20 büyüme göstererek 75 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedefliyor. Kâr etmeyen bu üç şirketi tek elden lojistik hizmetleri ile büyütmek isteyen Aras Holding, kârlılıkta 2008’e göre yüzde 750 büyüme hedefi koydu.
Aras Kargo’ya yetişir
Aras Holding Taşıma Grup Başkanı Salim Güneş, birleşmeyle birlikte bu şirketlerin uzun bir zamandan sonra kâr ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Aras Kargo, büyüklük olarak amiral gemimiz. Lojistiğin tümünü kapsaması nedeniyle hizmet olarak Fillo onun daha üzerinde. İlerleyen dönemlerde cirosal anlamda da Aras Kargo’nun seviyesine geleceğimizi düşünüyorum. Çünkü kargodaki ciro potansiyeli 1.5 milyar dolarken, lojistikte bu 8.5 milyar dolara çıkıyor. Fillo Kargo’yu 1.5 milyar dolarlık pazardan 8.5 milyar dolarlık pazara taşıdık. Fillo Grup ve Aras Kargo, grup içinde sinerji yaratacak. Holding bünyesinde Aras Kargo ve Fillo Kargo olarak aynı alanda faaliyet göstermek zaman zaman dezavantaj oluşturuyordu. Yeni yapılanmayla bunu ortadan kaldırıyoruz.”
Tüm hizmetleri veriyor
Fillo’nun ana işinin kurumsal müşterilerin planlı dağıtımı olduğunu ifade eden Güneş, Fillo’nun hizmetleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “Eskiden manava, kasaba, terziye ayrı ayrı gidiyorduk. Şimdi bir alışveriş merkezine gidip işimizi tek noktadan hallediyoruz. Lojistik sektörü de artık tek elden, müşteriye özel çözüm noktasına doğru gidiyor. Biz de müşterinin depolamasından şehir içi sıcak dağıtımına kadar olan bütün süreci karşılamak istedik. Fillo depo yönetimi, elleçleme, etiketleme, ambalajlama, barkod, dağıtımın planlanması, iade alabilme, mağaza arası
transfer hizmetlerinin tümünü tek elden gerçekleştiriyor. Tüm hizmetleri tek elden hallederek maliyet avantajı sağlıyor.” 
Gider yüzde 10’a düşüyor
Krizle birlikte ürün sevkiyatlarında da düşüşler olduğunu dile getiren Güneş, şöyle konuştu: “Kriz bir taraftan bize avantaj yarattı. Kriz ortamında daha küçük ebatlı ve dalgalı sevkiyatlar olmaya başladı. Grupaj dediğimiz hizmetle, birkaç firmanın ürününü birleştirip sevkiyat yapıyoruz. Firmalar, depo kiralayacaksa depoyu biz kiralıyoruz hem iş gücü tasarruf
u sağlanıyor, hem de depo kirasından tasarruf ediyor ve bu şekilde sabit maliyet üstlenmiyor. Bir üretim firmasının lojistik giderleri, harcamalarının yüzde 15’ini oluşturuyor. Biz bu giderleri yüzde 10’a düşürüyoruz.”
Geniş bilgi için TIKLAYINIZ
.
02.04.2019
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed