TSİAD Ticaret Akademisi 1. Dersi : 2012 Türkiye Ekonomisi ve Öngörüler
GERİ

TSİAD Ticaret Akademesi
Prof. Dr. Taner Berksoy ve Doç. Dr. Deniz Gökçe ile buluştu.
Her iki konuğun Basketbol ile olan ilişkileri bilindiğinden Hayri Gür Kapalı Spor Salonu ile Trabzonspor müzeleri ziyaret edildi. Kısa bir süre antrenman yapan gençler izlendi.
TSİAD ofisine geçildi. Yönetim kurulu üyesi H. Kamil Hayali tarafından konuklara on yıllık bir süreci kapsayan Trabzon ekonomisi sunumu yapıldı.  
Bir panel formatında Zorlu Otelde gerçekleşen buluşmaya finans ve iş dünyasından oldukça geniş bir katılım oldu.
Başkan Yalçın Orhan”ın yaptığı kısa açılış konuşmasında, TSİAD Ticaret Akademisi ile TSİAD’ın Üyelerine ve Trabzon kamuoyuna karşı sorumluluğunu yerine getirmek için belirledikleri konularda   konu uzmanları ile buluşmaları gerçekleştirmek istediklerinibelirtti.
 TSİAD Ticaret Akademisi ilk konukları olan, Doç. Dr. Deniz Gökçe ve Prof. Dr. Taner Berksoy’ a katılımları için teşekkür etti.
İlk sözü alan Doç. Dr. Deniz Gökçe kırk beş dakika kadar süren sunumunda, Türkiye’nin ekonomisi büyüdükçe dış dünyada olup bitenlerden daha fazla etkileneceği açıktır diyerek, dünyada olup bitenlerin kimi büyük ekonomilerinin ABD gibi ülkelerden, kimi de AB’de olduğu gibi  başta Yunanistan olmak üzere diğer ülkelerden kaynaklandığını söyledi. Kur konusunu Taner Berksoy’ a bırakan Gökçe, dövizle iş yapanların dışında geniş bir kesimin kurlarla ilgilenmesini çok doğru bulmuyorum; İki dil bilen ve öğretmen olan babamın dolarla markla, tahvil ya da hazine bonosu ile hiç işi olmadı. Benim de yok, dedi.
Gökçe, Türk Ekonomisinin kara deliklerine dikkat çektiği konuşmasında, enerji sektöründe  elli milyar dolar, sosyal güvenlik sistemindede bir o kadarlık açık olduğuna  dikkat çekti. 135 milyar dolarlık ihracata karşılık, 205 milyar dolarlık ithalatın sürdürülebilir bir ekonomi için ciddi risk oluşturduğuna vurgu yaptı.
İkinci bölümde Sözü Prof. Dr.Taner Berksoy’a bıraktı.
Taner Hoca kuru tahmin ettikleri 3- 4 yıldır bu tahminin tutmadığını, aksi olsa kendilerine saklarlardı esprisi salonda gülüşmelere neden oldu.
Kur lobisi olduğu gibi faiz lobisinin de olduğunu, Merkez Bankasının ihracat ve enflasyon odaklı politikalarını oldukça beğendiğini söyledi.
Soru yanıt bölümüne, CHP ile İş Bankası ilişkileri üzerine yapılan tartışma damgasını vurdu.
Beğeni ile izlenen toplantının ileriki zamanda devam edeceği belirtildi.
TSİAD adına konuklara sunulan teşekkür plaketleri ile toplantı sona erdi.
TSİAD Ticaret Akademisi aylık gerçekleştireceği etkinliklerin şubat ayı etkinliği sürpriz konuğa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 


 
 
 
 
07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed