Yapılan Elektrik Zammına Tepki
GERİ
 
 Zeyyat Kafkas yapılan elektrik zammına tepki gösterdi. Kafkas basına yaptığı açıklamada, zammın darbe etkisi yapacağından korkulmalıdır dedi.
elektriğe yapılan son zammı şiddetle eleştirerek, zammın maliyetlere doğrudan yansıyacağını; bunun ise kabul edilebilir olmadığını, söyledi.
 
Başkan Kafkas, son elektrik zammının sanayi üretimdeki kıpırdanmayı olumsuz etkileyeceğini belirterek, bu zam Türk sanayisinin sürdürülebilir ve rekabetçi yapısına darbe niteliğindedir, dedi.
 
Trabzon SİAD Başkanı Kafkas elektrik zammı ile ilgili yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
 
8 Ekim 2009 tarihinde, Eylül Ayı Sanayi Üretim Endeksi açıklandığında   sanayi üretimin endeksinde olumlu yönde artış göreceğimizi tahmin etmek zor değildir. Yukarı yöndeki üretim ve kapasite kullanım rakamları bu zam ile darbe yiyecektir.
 Biz sanayiciler yaşadığımız global kriz ortamında, işletmelerimizi ayakta tutmak için maliyetlerimizi ve fiyatlarımızı aşağı çekmeye gayret ederken, yapılan elektrik zammını kaldırabilmemiz mümkün değildir. Bu zam, üreten, kontratlarına sadık kalan Sanayicileri çok zor duruma sokacak niteliktedir.
 Üretimde görülen olumlu sinyalin devam edebilmesi, sadece sanayicinin gayreti ile değil, hükümetin de desteği ile olacaktır. Uluslararası piyasalardan kaynaklanan olumlu kıpırdanmanın Ülkemiz sanayisine sadece %0.9 oranında bir yansıması olmuştur. Her yıl 800 bin gence iş yaratmak zorunda olduğumuz unutmamalıdır. 
 
 
 
07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed