DOKAP Kalkınma Ajansıi le yakaladığımız ivmeyi“Kümelenme”yi de...
GERİ
Trabzon SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat Kafkas,
Teşvik,
DOKAP Kalkınma Ajansı
 ile yakaladığımız ivmeyi
“Kümelenme”yi de
Gündemimize alarak
Rekabetçi sektör yada sektörleri yaratarak
Trabzon ekonomisini güçlendireceğiz, dedi.
 
 
Başkan Kafkas kümelenme ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, metal ve gemi inşa (tersanecilik) sektörü başta olmak üzere; turizm, lojistik, orman sanayisi, bilişim, gıda  sektörlerinde başlatılacak kümelenme çalışmaları yoluyla Trabzon’un rekabetçiliğini geliştirmeliyiz, dedi.
 
Başkan Kafkas açıklamasında, son teşvik ile aslında kümelenme yoluyla yerel ve bölgesel kalkınmanın teşvik edildiğini; ortak atın beli kırık olur, küçük olsun benim olsun, benim yok onun da olmasın mantığından artık kurtulmalıyız. Büyük şeyler yapabilmek için, sadece eyleme geçmeyip hayal de etmeliyiz; sadece planlamayıp ayni zamanda inanmalı, birlikte değer yaratabilmeliyiz, dedi.
 
Trabzon SİAD Başkanı Zeyyat Kafkas kümelenme ile ilgili yaptığı açıklamada;
 
KOBİ’ler Ülkemiz ekonomisinin temel unsurlarıdır. Kümelenme konusu da belirli bir alan ya da bölgede, içinde yenilikçilik ve teknolojinin de olduğu, KOBİ’ lerin gelişimi içindir. Kümelenme, AR-GE ve farkındalık yaratarak bilgi alışverişini güçlendirmek içindir. Kamu, Özel ve Sivil Sektör ortaklıklarını oluşturmak içindir. AB’ de kümelenme çalışmaları ekonomik kalkınma ve yerel gelişme için belirleyici argüman olarak kabul edilmektedir. Trabzon’da kümelenme çalışmaları, KOBİ’lerin sürdürülebilir ve rekabetçi yapılarının güçlendirilmesini sağlayacağı için, atılacak adımları önemli yapmaktadır. Kamu, Özel ve Sivil sektörlerin kümelenme konusunda birlikte hareket etmeleri elzemdir. TTSO’nun ve diğer STK’ ların atacağı adımlar; Trabzon KOBİ’ lerinin var ya da yok olmaları anlamını taşıyacağı herkes tarafından bilinmelidir, dedi.
07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed