TSİAD ‘ın bu haftaki konuğu Dr. Şeref OĞUZ ..
GERİ

Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneğinin, üyelerine yönelik   dernek  ofisinde gerçekleştirdiği ‘Cumartesi Sohbetlerinin’  bu haftaki konuğu, Ekonomi gazetesi yayın kurulu başkanı Dr. Şeref OĞUZ idi.

Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği  Başkanı  Tayfun DENİZER, Cumartesi sohbetlerimize, alanında başarılı, ülkemize ve şehrimize faydası olmuş değerlerimizi üyelerimizle buluşturmaya devam ediyoruz.  Bu anlamda hem Trabzonlu hemşerimiz hem ekonomi alanında araştırmacı gazeteci kimliği ile ülkemizin seçkin bir ekonomisti olan Sayın OĞUZ’ u ofisimizde ağırlamak, üyelerimizle buluşturmaktan mutluluk duyduk dedi. Dr. Şeref OĞUZ, Yeni ekonomi politikalarının ekonomiye olan  etkileri  başlığı altında, ülkemizin
dünü,  geldiğimiz nokta ve önümüzdeki süreçte yaşanabilecekler hakkında öngörülerini bizlerle paylaştı.

Gelişimin birinci şartı, en önemli sorunlarımızın başında gelen  beyin  göçünün  önlenmesi, teknolojik yatırımların artırılması gerektiğine,  dünya piyasalarında söz alabilmek için markalaşmanın ne kadar önemli olduğuna, markalaşmanın çok uzun bir yolculuk olduğu, sabır ve sadakat gerektirdiğine,  gerektiğinde rakibi ile işbirliği yapmak olduğuna değinen  OĞUZ, şehrimizin  gelir kaynakları; ana sektör al-sat, bölgesel ürünümüz  fındık , çay, balık,  azda olsa tarım, sanayii ve  parlayan yıldızımız, turizm  ve  el sanatlarımız hakkında sektör temsilcilerinin sorunları, kaygıları ve beklentileri  hakkında  sorulu cevaplı   bilgi alışverişi yaptı.  Başkan Tayfun DENİZER,  derneğimize  ziyaretinden duyduğu memnuniyeti  belirterek ,  ziyareti anısına Sayın OĞUZ’a plaket taktim etti.

Dr. Şeref OĞUZ, TSİAD Başkanı Tayfun DENİZER’ e,  yönetim kuruluna  ve üyelere  ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederek işlerinde başarılar diledi.  

07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed