FINDIK HASADI BAŞLADI
GERİ


Trabzon’da 2020 fındık hasadı Trabzon Ticaret Borsası’nın organizasyonunda,”Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi” kapsamında,Yomra ilçesi İkisu mahallesindeki bahçede düzenlenen etkinlikle başladı. Etkinliğe Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan,TrabzonSİAD Başkanı Sırrı Eren,AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar,TMO Fındık Dairesi Başkanı Enver Şimşek, Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit Gülbay, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, yaklaşık 20 yıl önce başlatılan ve 2014’de de örnek bahçelerin oluşturulması ile fındık üretimine farklı bir boyut kazandıran proje ile Trabzon’da mevcut 65 bin hektar alandan her yıl 40-50 bin ton değil, en az 130 bin ton fındık almayı hedeflediklerini söyledi. Ergan,bu yıl Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile birlikte “ Fındıksız da olmaz tedbirsizde!” sloganı ile hasat sürecinde Covid-19 salgını konusunda dikkatli olunması adına uyarılar yaptıklarını belirterek,hazırlanan afişleri fındık hasatı yapılacak köylere dağıttıklarını söyledi. Ergan yapılan bu çalışma için Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne teşekkür etti. Hasat süresince “Maske,Mesafe, Temizlik” kuralına dikkat edilmesi adına yapılan çalışmalara değinen Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Sırrı Eren de
“Geçtiğimiz yıl siz değerli yöneticilerimizin ve halkımızın sahiplenmesiyle sosyal medyada “Dünyanın fındığı burada” sloganı ile bir kampanya düzenlemiş fındığın tüm paydaşlarınca çok yönlü olarak konuşulmasını sağlamış, tanıtımına katkı vermiştik.Bu yıl ise Trabzon Ticaret Borsamız önderliğinde , Covid-19 salgını sebebi ile, başta şehir dışından gelmekte olan vatandaşlarımız olmak üzere tüm halkımızın hasat süresince çok dikkatli olması adına “Fındıksız da olmaz, tedbirsiz de!” sloganı ile  “Maske, Mesafe, Temizlik” kuralına dikkat çekmenin önemli olduğunu düşündük. Amacımız, halkımızı Covid-19 salgınını küçümsemeyerek bilinçli davranmaya teşvik etmektir. Bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Ticaret Borsamızın değerli Meclis Başkanı Sayın Sebahattin Arslantürk'e ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Eyyüp Ergan’a teşekkürlerimi arz ediyorum.Gerek normalleşme süreci, gerekse de yaz sıcaklarının rehaveti ile birlikte, şehrimizde son günlerde artan vaka sayısını tersine çevirmek, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine göre yakalamış olduğumuz iyi istatistikleri sürdürmek bizlerin elindedir. Bugüne kadar verilen tüm emekler için başta Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi arz ediyor, vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavi görenlere acil şifa diliyorum. Trabzon özelinde de başta Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu olmak üzere il Hıfzıssıhha Kurulumuza teşekkürlerimi arz ediyorum.”şeklinde konuştu.
TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk de “Daha çok çalışıp, daha çok üreterek fındıkta 2 milyar dolar civarında olan ihracat gelirimizi 5 milyar dolara çıkarmanın çabası içinde olacağız” dedi.
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, fındığın alın terinin toprakla birleştiği çok iyi bir mahsul olduğunu vurgulayarak, “Ben de Düzce’de fındık üretimi yapan bir ailenin çocuğuyum. Yüzde yüz yerli ve milli olan bu stratejik ürünle dünya üretiminin yüzde 70-75’ine sahibiz. İhracatta da çok önemli stratejik ürün. Fındık Karadenizli için bir yaşam şekli olmuştur. Trabzon üretimde değilse bile fındık ihracatında öncü bir ildir. Üretimdeki problemleri giderip, istenilen düzeyde verim ve kaliteyi yakaladığımız zaman bahçede de öncü olacağız. Dekarda üretimi 200 kilonun üzerine çıkarma hedefimize ulaşacağız” şeklinde konuştu. Açılışta Trabzon milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu, Ahmet Kaya,Hüseyin Örs ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da konuşma yaptı.Organizasyon ,fındık bahçesinde yapılan hasat ile son buldu

07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed