TSİAD LOJİSTİĞİ KONUŞTU..
GERİ


Trabzon SİAD tarafından üyelerine özel düzenlenen 'Trabzon'un Lojistik Geleceği' adlı toplantı Ramada Otelde gerçekleştirildi.

Toplantıya  DEİK Türk İran iş Konseyi Başkan Yardımcısı ve Trabzon SİAD üyesi Hülya ULUSOY, Trabzon Liman İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer ERMİŞ, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah ÖZER , TÜSİAD ve Trabzon SİAD üyesi Erol TUNA ve Trabzon SİAD üyesi iş adamları katıldı.

Toplantıda İran üzerine uygulanan ambargonun kalkması ile oluşacak ticari hareketlenmenin bölgemize katkısı, yeni ipek yolunun hayata geçirilmesinin Trabzon'a sağlayacağı fayda, Ukrayna ile serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasının Trabzon limanı ve Trabzon ticaretine etkileri konuşuldu.

 Ayrıca bölgemiz ticareti için çok ciddi önem arz eden 'Lojistik Üs' yapılanmasının bir an önce hayata geçirilip, bölgenin ticari kalkınmasına öncü olması için siyasilerimizin  bu konuya da yoğunlaşmalarını sağlamak adına ortak görüş belirtildi.

Trabzon SİAD Başkanı Hasan Kamil HAYALİ; "Trabzon'un önündeki en önemli konuların başında lojistik gelmektedir. Trabzon'un lojistik geleceğini tüm ayrıntılarıyla konuştuğumuz toplantımızın sonucunda, lojistik ile ilgili milletvekillerimizin daha aktif olması gerektiği ve Erzincan-Trabzon demiryolu hattının inşası için sivil toplum kuruluşlarının takipçi olması gerektiği ortaya çıktı. Ben, konuşmacılarımıza ve katılan üyelerimize teşekkür ediyorum. Trabzon ticareti ve geleceği için önem arz eden bu tür toplantılara devam edeceğiz."  şeklinde konuştu.

07.03.2024
Copyright © www.tsiad.org.tr.tr ® 2024.
MAKSIFEDtürkonfed